TV-Svängen Hörby!


I lördags var precis en sån dag vi ibland pratar om. Efter att ha lagt ner all tid och alla pengar på sporten vi håller på med kan man ibland tvivla på om det är värt det

MEN när allt faller på plats så är det bara så roligt så man glömmer alla vedermödor.

I Pontus tredje tävling i den nybyggda bilen föll mycket på plats. Hörby har erkänt tuffa sträckor och det brukar passa oss bra och Hörby brukar arrangera fina tävlingar så även denna gång!

 

Redan på sträcka 1 var vi bra med och låg hela dagen på bra tider runt tiondeplatsen i klassen av drygt 20 startande. Målsättningen när vi startade dagen var att komma runt och om vi kunde klara att vara i mitten av klassen när dagen var slut vore vi helnöjda.

Nu visade det sej att vi överraskade både oss själva och några till. Vi blev nämligen 8:a i klassen och(överraskande) 9:a totalt av alla cirka 140 startande!

Pontus lade in en sista stöt på dom 2 sista sträckorna och fick till två fina tider på bland annat klassiska Stänkelösasträckan där han var totalt nionde snabbaste bil och sträckan innan totalt åttonde snabbast, inte illa!

Det var dock nära att vi inte tagit oss till slutmålet för efter ett tufft lyft i målgången på sista sträckan lyckades sprinten till växelspaken försvinna!!!Ett mysterium som måste lösas eftersom skruven som håller sprinten satt kvar…hokus pokus filiokus…..

Pontus lyckades få i treans växel och vi linkade den drygt 2 mil långa transporten till slutmålet i Hörby och lyckades ta oss dit utan transportprickar.

Detta var otroligt roligt och skönt! Nästa tävling har vi inte bestämt än men info kommer.

 Här kan ni åka med på SS1

Och här kan ni se utifrån 25 sekunder in i klippet