Rikspokalen Örebro


I helgen som gick åkte vi till Örebro för att testa något för oss nytt. Tyvärr var vädret inte det bästa med ett lagom strilande regn hela dagen. Vi valde att ta med däck ur vår andrasortering för att spara dom bästa till nästa helg när årets sista och i vanliga fall höjdartävling Marknadsnatta ska avgöras i trakterna runt Mjölby.

Detta visade sej vara ett dåligt val på dom blöta vägarna och den sista våldsamt snabba sträckan. Motståndet bestod av totalt 200 bilar varav 40 i vår klass. Inte nog med att vår klass var stor den innehöll också en flock kanoner som före detta SM segrare och allehanda storåkare från mellansverige.

Vi låg på tider som placerade oss i mitten på klassen hela dagen och vi slutade på en 21:a plats i klassen och 44:a totalt. Med tanke på våra förutsättningar får man nog vara realist och vara nöjd men inte fasen är man väl nöjd när man är 21:a. Vår klass är ju dock stentuff, hade vi tävlat i förarklassen B strax under oss där många av Pontus jämnåriga befinner sej hade vi varit 5:a och varit jättenöjda…..

Men med tanke på en jättekris i rejält hög hastighet på sista sträckan som lika gärna hade kunnat sluta i en rejäl skrotning ska vi nog vara nöjda med att bara ha kommit runt. Väldigt många bilar bröt varav en hel del kasade av i det blöta väglaget.

Vi hade dock jäkligt kul så länge vi var ute på sträckorna och vi lärde oss mycket om hur vår nya bil uppför sej på den här typen av vägar som vi före denna tävlingen inte hade provat på.

Nästa helg kör vi Marknadsnatta och går ut som bil 10 av ca 180 bilar. Man kan ju alltid hoppas att det ser ut så i resultatlistan efter tävlingen också,men det är nog att hoppas lite för mycket……

Här kan ni se oss utifrån vi kommer dels som andra bil på filmen och en gång till om ni hoppar fram till 7 minuter och 18 sekunder

 

MVH

Pontus Berglunds Rallyteam