Teamet


TEAMETS HISTORIK

 

Allt startade år 2000 med att en gokart inhandlades och Pontus började köra. Under 8 år tävlades det flitigt i gokarten och med stor framgång i hela Sverige.

När Pontus var 13 började kartläsarkarriären i rally och en vecka efter 16-årsdagen körde han sin första tävling i ungdomsrally med farsan Peter i högerstolen. Detta var i Anderslövsrallyt 2010. I slutet av samma år började Rickard köra service och har sedan dess varit med på alla tävlingar och skött servicen. Morfar Göran har också hjälpt till när det har funnits behov. Serviceteamet har under sista åren utökats med ett gäng kompisar som hjälper till i garaget inför tävlingarna.

Teamet tävlar flitigt och har fram till år 2015 kört snart 100 rallytävlingar.
Dom första åren i rally avverkades i VOC Mekonomen rally med både Volvo 240 men mest 940.
2011 utsågs Pontus till årets ungdom av Södra Bilsportförbundet.
Efter en krasch 2013 bestämde vi oss för att byta klass och byggde en Volvo 940 för den trimmade klassen som kallas Grupp H.
Efter ett 2015 med både fram och motgångar var Pontus nära en topplacering i Södras DM och klubbmästartiteln i SMK Hörby men ett drivaxelbrott på årets sista DM tävling med 5 kilometer kvar av sista sträckan satte stopp för detta. Året avslutades dock med en härlig klasseger i Falsterbo Rallysprint där Pontus var snabbaste 2WD.

2017 – Året gick framåt och Pontus hade ett kanonår.
Det hela slutade med att vi kom 3a i DM och 3a i klubbmästerskappet. Året avslutades med 4de plats i rally Blekinge och sedan total vinst i Falsterbo rallysprint.

2018 Är målet att utvecklas i bilen ännu mer och detta är i en nybyggd kaross som uppgraderats smått på sina ställen.