HÅRDINGEN


Hette tävlingen vi körde i lördags i Grästorp utanför Trollhättan. Om namnet skulle antyda något om sträckorna vet jag inte men kul och krokigt var det iallafall.

Vi sov över i Mikael Anderssons hus i Jönköpingstrakten på fredagen för att ha “endast” 2 timmars färd på lördagsmorgonen.

Väl på plats var det soligt gott sensommarväder alltså kanonväder!

Peter skulle göra sin första tävling som codriver i bilen och var rejält sugen.

Första sträckan inleddes i ett rasande tempo i cirka 500 meter där den första riktiga svängen verkligen inte kom som en överraskning. Trots detta bestämde Pontus sej för att testa var gränsen gick och hamnade på åkern. Väl där körde vi parallellt med vägen i 200 meter och kom till slut upp på vägen igen. Där var det nära att tävlingen tagit slut.

Efter detta användes lite mer insidan av huvudet och tempot var mer under kontroll. På sträcka 2 hindrades vi lite av damm från framförvarande bil som vi nästan kom ikapp men fick en hyfsad tid ändå. Sträcka 3 var samma som 1:an och nu gick allt bra.

Vi slutade på en 6:e plats i klassen av 11 bilar och en total 13:e plats av cirka 65 startande, detta var vi jättenöjda med!

Nästa tävling blir TV-Svängen på lördag i Hörby.

 

Här kan ni se oss på ett par ställen.

“Spola” fram till 2:07, 18:20 och 28 min. så kan du se oss utifrån

Här nedan kan du följa med inifrån på sträcka 3