SOUTH SWEDISH RALLYWEEKEND


Det blev verkligen blandad kompott i helgens tävlingar i Tingsryd i SSR rallyweekend.

På torsdagens asfaltsprint blev det en skön klasseger på en knixig utmanade slinga. Vi var jätteglada att bilen gick som ett skott och förutom en liten skada på vår nylagade högerframsida som träffade ett lite taskigt placerat farthinder flöt allt på.

Om man nu trodde att det skulle fortsätta på detta framgångsrika sätt så kunde man inte ha mer fel.

Fredagens grussprint tärde på kabinpersonalens självförtroende. Vi visste att Gad och Tom Kristensson skulle bli svåra att handskas med men det får vara någon hejd på hur mycket stryk man vill ha. Det kvittade hur Pontus laddade vi var hopplöst långt efter…vad är fel? Är det bilen? Däcken för dåliga? Är vi för dåliga?

Förmodligen hade vi bara en dålig dag för lördagens stora tävling med 8 specialsträckor började helt ok. Vi var en bra bit efter fartfantomerna Viktor Karlsson och Patrik Adolfsson men var i gott sällskap inom några få sekunder med ett helt gäng med Gad,Kristensson, Jim Nilsson med flera. Vi var väldigt nöjda men sen var det roliga slut.

På sträcka 2 hade vi fint ladd men när vi kom in i en lite lurig högerkurva dök fronten lite väl långt in i innerkurvan. Alla som kört häruppe vet om att en innerkurva utan en stenbumling i dessa trakterna är lika vanligt som att vinna drömvinsten på 124 miljoner på lotto.

Vi har aldrig vunnit några större pengar på lotto och kommer förmodligen aldrig att göra det heller. Vi kommer förmodligen inte att hitta en innerkurva i Tingsryd utan sten heller för här låg stenarnas konung väl gömd före alla stenarna som syntes.

Höger framhjul högg tag i stenen och vi slog runt ett och ett halvt varv och landade på taket. Den här färden kan följas på Youtube för dom som är sugna både inne i bilen och utifrån.

Under tiden vi hängde där upp och ner hann vi bestämma oss för att nu är det slut med VOC och nu ska det byggas grupp H. Inte för att stenarna försvinner men vi har varit på gång med detta tidigare därför känns det inte speciellt inspirerande att bygga ny VOC. Det tog inte så himla hårt men beslutet är taget och redan när jag skriver detta på söndagseftermiddagen är teamet i full gång med arbetet med nya bilen. Vi får se när den blir klar men vi trampar gasen i botten och börjar beställa grejor så hoppas vi vara igång så fort som det över huvudtaget går.