Simrishamnsmixen


I lördags körde vi tävling runt Simrishamn med vrålsnabba vägar och många roliga lyft.

Dagen innan tävlingen fyllde Pontus 20 år, men det blev inte mycket till firande eftersom bilen skulle lastas och allt förberedas till tävlingen. Firandet får vi ta nån annan gång….

Med ny codriver (Tom Törngren) var det extra roligt. Tom genomförde tävlingen på ett utmärkt sätt, noterna satt där dom skulle plus att han är seriös i sin codriverroll vilket ger Pontus ett lugn där han kan koncentrera sej på det han ska.

Dagen till ära var bilen nydekorerad med fräcka dekaler från vår sponsor Tryck On det återstod att se om dekalerna skulle få bilen att gå fortare, man brukar ju säga att dekaltrimma bilen….hö hö hö

Första sträckan var dock lite trevande med lite rattrost och en faslig massa rullgrus. Men efter servicen blev det lite mer ladd och på ss 3 hoppades det rejält över några fullfartskrön, rally när det är som roligast!

På ss4 gick det rejält undan ända till den lilla avdelningen i hjärnan som ger föraren indikation om att bromsa innan kurvan tydligen inte fungerade. Det blev en tur ut på åkern med sedvanligt klydd som att inte få i rätt växel,backa, växla igen, bestämma sej för att inte backa utan göra en cirkel i bondens nyharvade åker och till slut ta sej upp på vägen igen. Sen gick det fort igen men någon topptid blev det inte men roligt som katten ändå!

Dom sista 2 sträckorna gick fint och totalt var vi bara 23 sekunder efter segraren efter drygt 4 mils körning. I vår klass räckte det till en femteplats, snacka om konkurrens!

Nästa tävling blir Kong Christian Race i Kristianstad.