Kong Christian Race i lördags


I lördags var det dags för en av årets höjdare Kongen i Kristianstad. Nästan fyra och en halv mil krokiga snabba Göingevägar. I högerstolen än en gång Tom Törngren .

Grabbarna var rejält taggade och var bra med i klassen redan på första sträckan bara knappt 5 sekunder efter snabbaste i klassen som var Kristoffer Karlsson , en riktig fortåkare från Trollhättan. Efter sträcka ett blev det ett långt uppehåll eftersom Oliver Peterssons bil (ungdomsförare) fattat eld. Det tog nästan två och en halv timme att få ordning på det.

Men killarna lyckades behålla fokus och fortsatte sätta snabba tider runt 4-5 tid av 10 stycken i klassen.

På sträcka 3 började det hända grejer. Ubbaboda är en känt lurig sträcka krokig med riktiga tjuvnyp efter vissa krön. Här fick ett par i klassen parkera sina bilar, någon parkerade visst upp och ner om ryktet stämmer. På fjärde och sista sträckan fick Pontus in ett rejält flyt och var endast 4 sekunder efter snabbaste bil i klassen på en sträcka som mätte 17 km. Det blev några riktigt publikfriande ställ och på vår incarfilm kunde man se ett antal tummen upp från publiken, riktigt kul.

Det slutade med en fjärdeplats alltså ett steg upp jämfört med förra tävlingen. Så vi kan väl hoppas att den trenden håller i sig. Nästa tävling blir Midsommardansen i Ljungby den 17 Maj. Då är Peter tillbaks i högerstolen.